Innovatív hozzáállásunkat a szakma is értékeli, ennek bizonyítéka, hogy már több kiállítási és termékdíjat nyertünk, de számunkra még ennél is fontosabb, hogy vevőink legnagyobb örömére ezek az újdonságok mindenki más előtt elsőként kerülnek a polcokra.
Vegye fel velünk a kapcsolatotMegkezdődött az „Olajban sütött, fagyasztott, töltelékes, bevonatos, hosszú tésztavezetésű fánk (és egyéb olajban sütött termékek) táplálkozás-élettani jellemzőinek javítása, egészségesebb alapanyagok, csökkentett ökológiai lábnyomú sütőanyag felhasználásával” című projekt megvalósítása.
A PR1MER Kft. megkezdte a KFI_16-1-2017-0155 azonosító jelű projektjét, a „Vállalatok K+F tevékenységének támogatása” c. felhívás keretében megkötött támogatási szerződésnek megfelelően, összesen 219,17 millió forintos támogatás segítségével.
A projektet megvalósító Pr1mer Kft. célja olyan olajban sütött termékcsalád kifejlesztése és piaci bevezetése, mely egészségesebb mint a jelenleg kapható versenytársak termékei, kisebb ökológiai lábnyommal rendelkezik, valamint ár-érték arányban is megfelelő lehet.
2017.11.30-PR1MER KFT.
OLAJBAN SÜTÖTT, MAJD FAGYASZTOTT, TÖLTELÉKES, BEVONATOS HOSSZÚ TÉSZTAVEZETÉSŰ FÁNK ( ÉS EGYÉB OLAJBAN SÜTÖTT TERMÉKEK) TÁPLÁLKOZÁS-ÉLETTANI JELLEMZŐINEK JAVÍTÁSA, EGÉSZSÉGESEBB ALAPANYAGOK, CSÖKKENTETT ÖKOLÓGIAI LÁBNYOMÚ SÜTŐANYAG FELHASZNÁLÁSÁVAL
A Pr1mer Kft. támogatást nyert a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című, Vállalati KFI_16 kódszámú felhíváson, amelynek célja, hogy jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termék kifejlesztése illetve ehhez kapcsolódó know-how valósuljon meg.
A K+F+I projekt célja : olyan olajban sütött, majd fagyasztott töltelékes, bevonatos fánk táplálkozás-élettani jellemzőinek javítása, azaz egészségesebbé tétele, amiben megváltoztatják a gyártási technológiát, illetve a mára iparban elfogadott adalékok, és tartósítószerektől hemzsegő, viszont táplálkozás-egészségügyi értelemben tartalmatlan összetételt.
- A kutatás fő irányai:
- A hosszú tésztavezetésű fánktészta technológiai fejlesztése és alkalmazott kutatása;
- A fánk töltelékének fejlesztése, különös tekintettel a töltelék hőállóságára (sütés és fagyasztás) és minőség-megőrzési idejének növelhetőségére, technológiai műveletsorban történő elhelyezésére
- Sütőolaj megválasztása a fenntarthatóság jegyében
- Fánk bevonatának fejlesztése
- Know-how létrehozása
Ennek eredményeként létrejön egy, fenntarthatóbb termesztésű alapanyagokból készült olajban sütött (nem pálmaolajban), majd fagyasztott töltelékes, bevonatos, egészségesebb összetevőjű fánkcsalád és az ahhoz kapcsolódó know-how.
A projekt összköltsége : 350 973 747 Ft
Támogatás összege: 219 174 848 Ft
A Projekt kezdete: 2017.07.25.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.07.24.
Sajtóközlemény letöltése